به گزارش خبرنگار مهر، محمد فرهادی امروز در افتتاحیه یازدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخبهایی و اولین المپیاد ملی دانشجویی طرح کسب و کار، گفت: امروزه زنجیره توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور نیازمند حلقه گمشدهای است که استحکام و پیوستگی آن را تضمین کند و این حلقه گمشده، «فنآفرینی» است که هدف اصلی آن تبدیل دستاوردهای پژوهشی به محصولات دانشبنیان و نهایتاً تولید ثروت در راستای رفاه جامعه است.
وی اظهار داشت: بدونشک اهتمام به فنآفرینی از یکسو باعث رونق اقتصاد داناییمحور و شکلگیری کسب و کارهای دانشمحور میشود و از سوی دیگر پشتوانهای برای نوآوران و فناوران است تا با پشتکار و دلگرمی در این عرصه وارد شوند.
فرهادی با بیان اینکه مأموریتهایی در قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم، توجه خاص به توسعه کارآفرینی مبتنی بر فناوری و یا فنآفرینی دارد، اظهار داشت: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نیز که شکلگیری و موفقیت آن، نتیجه تعامل دولت، دانشگاه و صنعت با هدف پاسخگویی به نیاز توسعه فناوری در کشور بوده، اولین مرکز رشد فناوری کشور و به تبع آن پارک علمی و فناوری را راهاندازی کرد.
وزیر علوم در ادامه عنوان کرد: خوشبختانه تجربه کسب شده در ایران متناسب با توسعه علمی و تحقیقاتی کشور باعث شده که هماینک 36 پارک علمی و فناوری و بیش از 150 مرکز رشد فناوری در کشور فعالیت کنند.
وی افزود: همین تجربیات و قابلیتها باعث شده که سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو)، اولین مرکز منطقهای در زمینه توسعه مراکز رشد و پارکهای علمی و فناوری (IRIS) را در اصفهان راهاندازی کند.
فرهادی ادامه داد: خوشبختانه این مرکز مهم علمی و بینالمللی (شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان) از زمان تاسیس تاکنون اقدامات ارزشمندی در عرصه بینالمللی انجام داده که میتوان به برگزاری سمینارهای آموزشی در کشورهای مختلف نظیر مالزی و چین و همچنین ارائه مشاورههای تخصصی به کشورهای مختلف اعم از نیجریه و عمان را برای آشنایی با فرآیندهای مدیریت پارکهای علمی و فناوری اشاره کرد.
وزیر علوم تصریح کرد: البته این مرکز منطقهای (IRIS) در سال 2010 راهاندازی شده که با توجه به اتمام قرارداد آن، نمایندگان محترم سازمان یونسکو برای ارزیابی این مرکز، به کشور آمدهاند و در این جشنواره نیز حضور دارند.
وی در خصوص حمایت از توسعه ارتباطات بینالمللی در حوزه علمی و فناوری گفت: این موضوع یکی از برنامههای اصلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دولت تدبیر و امید است و با جدیت، فعالیتهای مرکز منطقهای یونسکو در اصفهان (IRIS) یک دوره دیگر نیز حمایت میکند. البته امیدواریم که این مرکز در دوره جدید، فعالیتهایی در سطوح مختلفی از جمله گسترش دامنه فعالیتهای مرکز به سایر کشورهای در حال توسعه و همچنین افزایش ارتباطات بین پارکهای علم و فناوری ایران و دیگر کشورها، توسعه تعاملات بین شرکتهای دانش بنیان داخلی و خارجی را با جدیت دنبال کند.
فرهادی در پایان درباره یازدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخبهایی، اظهار داشت: امیدواریم این جشنواره به اهداف مد نظر خود در زمینه برقراری ارتباط صاحبان ایده با سرمایهگذاران دست یابد.
نظر شما